Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ТЕГОБНОСТ И МЕДИТАЦИЈА
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.02.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ТУРСКАТА МУЗИКА И НЕЈЗИНИТЕ ПРОТАГОНИСТИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МОНИКА ЛЕСКОВАР БЛЕСНА СО ВИРТУОЗНАТА ВОКАЦИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.05.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА И ОЛЕГ КОНДРАТЕНКО ОДУШЕВИЈА СО ВИСОК АРТИЗАМ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ВИОЛИНИСТОТ ФЕДОТОВ ЈА КРЕНА ПУБЛИКАТА НА НОЗЕ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 04.02.2005

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ БЕЗ ПОДДРШКА ОД ОРКЕСТАРОТ
концерт на македонската филхармонија - солист калина мрмевска

Периодика: Дневник Датум: 19.01.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО РИТАМОТ НА СВЕТСКАТА МУЗИЧКА СЦЕНА
концер на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 09.03.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОСХИТЕНА ЖИВА И ЗДРАВА ПУБЛИКА
за концертот на македонската филхармонија, диригент павле дешпаљ, солист: надежда пожарицкаја, пијанистка од москва

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОБИЛИЗИРАНИ КРЕАТИВНИ СОСТОЈБИ
за концертот на мф под диригентство на дорон соломон од израел, солист - марине јашвили

Периодика: Вечер Датум: 02.02.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП СО СПЕЦИФИЧЕН ШАРМ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на јулио мариќ, солист: виолинист марко јосифовски - белград

Периодика: Вечер Датум: 28.10.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕАТРАКТИВЕН ПОЧЕТОК

Периодика: Вечер Датум: 07.10.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
СОЛИДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РАХМАЊИНОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРВНА ИСПОЛНУВАЧКА АНГАЖИРАНОСТ
за јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент сајмон романос од нов зеланд

Периодика: Вечер Датум: 26.11.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКИ КОНЦЕРТ
за концертот на македонската филхармонија, солисти м. јашвили виолина и с. димов кларинет, диригент волфганг грот

Периодика: Вечер Датум: 13.03.1991