Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИСПОЛНУВАЧКИ ТРИУМФ
за „набуко“ под диригентство на јон јанко со гости од букурешт, белград, цирих и скопје

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВО ОЖИВОТВОРУВАЊЕ
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЦАР САМУИЛ ОД КИРИЛ МАКЕДОНСКИ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АТРАКТИВНИ НУМЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНИ ПЕЈАЧКИ КРЕАЦИИ
ЗА СВЕЧЕНАТА АИДА ОД Ѓ. ВЕРДИ

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ
СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСЕН СТАРТ
ЗА КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ НА ОПЕРАТА ОД СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВОЕВИДНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 08.11.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАТНО И КОНТРАВЕРЗНО

Периодика: Вечер Датум: 25.05.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
СОЛИСТИТЕ НА НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗНАСИЛЕНА ПРЕМИЕРА

Периодика: Вечер Датум: 05.02.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ ТРАДИЦИЈАТА И СОВРЕМЕНОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ТИВОК И СКРОМЕН ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КРАЈОТ НЕ ГО УКРАСИ ДЕЛОТО

Периодика: Вечер Датум: 04.06.1980