Автор: Марко Коловски Категорија: критика
„КИРИЛИЦА“ СО МАКЕДОНСКИ УМЕТНИЦИ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.12.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РОДЕНДЕНОТ ВО ЧЕСТ НА МАЕСТРО ЛЕКОВСКИ
годишнини

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 28.11.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДОСТИГНАТИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ ХОРИЗОНТИ
Македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 27.09.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ И ПРОСЕЧЕН ДИРИГЕНТ
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 17.11.2011

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР ЗА УЖИВАЊЕ
200 години од раѓањето на Роберт Шуман - Симон Трпчески со пријателите

Периодика: Вест Датум: 14.06.2010

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
СКАПОЦЕНИ ЗВУЧНИ БОИ
За прексиноќешниот концерт на виолончелистот Давид Герингас

Периодика: Утрински весник Датум: 25.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ФЕНОМЕНАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КЛАРИНЕТИСТКАТА ШАРОН КАМ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ТУРСКАТА МУЗИКА И НЕЈЗИНИТЕ ПРОТАГОНИСТИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.2007

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗРЕЛ НАСТАП
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 11.05.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ПИЈАНИСТИЧКАТА МЛАДОСТ
Кон концертот на победниците на пијано натпреварот Интерфест 2005-Битола, со Македонската филхармонија, диригент, Антон Нанут

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАГИЧНИОТ ТОН НА МАРИЈА КЛИГЕЛ
Кон концертот на Марија Клигел, виолончело, и Нина Тичман, пијано

Периодика: Утрински весник Датум: 18.07.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МАЏАР ГО ЗЕМА ЗДИВОТ
Кон рециталот на пијанистот Александар Маџар во Скопје

Периодика: Вест Датум: 02.11.2004

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
КОМПЛЕТЕН МУЗИЧКИ МОЗАИК
СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ НА ИНТЕРФЕСТ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.10.2004

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
КАМЕРНА КОЛОРИТНОСТ
КОН НАСТАПОТ НА КВАРТЕТОТ „КОДАЛИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.08.2004