Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ВО СКОПЈЕ СВИРЕШЕ ВЕНГЕРОВ
кон концертот на рускиот виолинист максим венгеров

Периодика: Вечер Датум: 30.08.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТВРДА ЗА ИЗВОНРЕДНАТА ПЕРСПЕКТИВА НА ИЗВЕДУВАЧОТ
матурски концерт на никола атанасов

Периодика: Дневник Датум: 05.06.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОСВЕЖУВАЊЕ
за концертот на сопранот надежда петровска

Периодика: Вечер Датум: 21.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКА РАЗНОВИДНОСТ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА СОПРАНОТ НАДЕЖДА ПЕТРОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 21.02.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРЕФИНЕТА ИНТЕПРЕТАЦИЈА
кон концертот на триото „ехнатон“, „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСОКО ВОКАЛНО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на лудовик де сан, „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕПОВТОРЛИВА УМЕТНИЧКА ВЕЧЕР
кон концертот на антон бараховски - виолина, „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
И СТАРИТЕ ВИОЛИНИ НЕ СВИРАТ САМИ
кон концертот на каи глаустон - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на џулијан рахлин - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999