Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЕМ НЕОБИЧНО, ЕМ ВЕЌЕ ВИДЕНО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 06.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РОМАНТИЧНА ПРЕФИНЕТОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ
РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Периодика: Дневник Датум: 28.06.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
УМЕТНИЧКА ВИРТУОЗНОСТ НА ПИЈАНО
рецитал на надежда пожарицкаја пејсахова

Периодика: Дневник Датум: 17.01.2000

Автор: Д. Јаневски Категорија: критика
БРАВУРОЗНО СВИРЕЊЕ
кон рециталот на евгенија захариева на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1998

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКИОТ НЕРВ НА ДМИТРИЈ ПАПЕРНО

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.02.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТОТ ТОТЈО ЛАЗАРОВ ОД СОФИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.09.1956

Автор: Д. О. (Драгослав Ортаков) Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ ТОТЈО ЛАЗАРОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1956