Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРВНА УМЕТНОСТ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛИНИСТ ЕДУАРД ГРАЧ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА АЛА МАЛОЛЕТКОВА

Периодика: Вечер Датум: 14.12.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ИСПОЛНУВАЧКИ ВИЗУРИ

Периодика: Вечер Датум: 13.11.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
„ПЕСНАТА“ НА ВИОЛОНЧЕЛОТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1983