Автор: Валериј Стефановски Категорија: критика
НАСТАН ЗА ПАМЕТЕЊЕ
Интерфест-Битола-2002

Периодика: Утрински весник Датум: 26.10.2002

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
И СТАРИТЕ ВИОЛИНИ НЕ СВИРАТ САМИ
кон концертот на каи глаустон - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНО ПРОФИЛИРАНО СВИРЕЊЕ
кон концертот на квартетот „манфред“ во скопје

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ИСПОЛНУВАЧКИ ВИЗУРИ

Периодика: Вечер Датум: 13.11.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
СЛОБОДЕН И СОЧЕН ТОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.04.1984

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ЕДЕН СМИРЕН ШОПЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.02.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: хроника
КОНЦЕРТНА ХРОНИКА

Периодика: Разгледи Датум: 08.04.1960