Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ
по музичката драма „петрарка“ и концертите на камерниот оркестар и меѓународниот младински хор на музичка младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА ДРЖАВНАТА ЛЕТОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА ОД РИГА (СССР) НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАБОТНО-СТУДИСКА АТМОСФЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1961

Автор: Благоја Ивановски Категорија: есеј
ЗА НАРОДНАТА МУЗИКА

Периодика: Разгледи Датум: 26.02.1956

Автор: Благоја Ивановски Категорија: есеј
БЕЛА БАРТОК

Периодика: Разгледи Датум: 16.10.1955

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: есеј
ИМПРЕСИОНИЗМОТ НА КЛОД ДЕБИСИ

Периодика: Разгледи Датум: 07.07.1955