Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ПОПУЛАРНА МУЗИЧКА ПРИКАЗНА
НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.12.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
„ВАЛПУРГИСКА НОЌ“ И „ШЕХЕРЕЗАДА“–БАЛЕТСКИ НАСЛАДУВАЊА НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
И ОВОЈПАТ БЛЕСНА ПИЈАНИСТКАТА АНА ГАЦЕВА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.06.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ФАУСТ – НАЈВПЕЧАТЛИВО ОСТВАРУВАЊЕ
КОН 31-ТО ИЗДАНИЕ НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 04.06.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ОПЕРСКО ДЕЛО СО СПЕКТАКУЛАРНИ ДИМЕНЗИИ
Кон: Операта „Фауст“ на Шарл Гуно, во изведба на Белградската опера на МОВ

Периодика: Вест Датум: 30.05.2003

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
НА ВИСИНА НА ЗАДАЧАТА
кон концертот на македонската филхармонија на отворањето на скопско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВА РАЗВОЈНА ЛИНИЈА
балет

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРВНА ИСПОЛНУВАЧКА АНГАЖИРАНОСТ
за јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент сајмон романос од нов зеланд

Периодика: Вечер Датум: 26.11.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО РАЗЛИЧНИ ПРИОДИ

Периодика: Вечер Датум: 04.06.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕРСПЕКТИВНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВО ДОБРА ИСПОЛНУВАЧКА СВЕТЛИНА

Периодика: Вечер Датум: 02.06.1980

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Вечер Датум: 17.06.1978

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗНЕНАДУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Вечер Датум: 15.05.1974