Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ УМЕТНИЧКИ КАЖУВАЊА…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИХАИЛ ХОМИЦЕР, ПИЈАНО СОРАБОТКА ВЛАДИМИР ПЈАСЕЦКИ

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1988

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДОПАДЛИВО И КОРЕКТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМНО, НО ДОПАДЛИВО

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1977

Автор: Ана Липша-Тофовиќ Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1976

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВИ ГЛАСОВНИ МОЖНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
СО МЛAДЕШКИ ТРЕПЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НАДЕЖЕН СОПРАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАВИСТИНА ДОБРА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДУХОВИТО И ТЕМПЕРАМЕНТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1975