Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ТАКА СЕ СВИРИ МАЛЕР
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ХАЈРУДИНОФ ЈА ОТКРИВАШЕ ТАЈНАТА НА УБАВОТО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН БЛЕСОК НА МУЗИКАТА НА РАХМАЊИНОВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ДОСТРЕЛ СО МАРКАНТНА ЕКСПРЕСИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.03.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА РУСКАТА МУЗИКА
уште еден Симфониски концерт на Македонската филхармонија крунисан со успех

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.2005

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
РУСКА ВЕЧЕР НА ОПШТО ЗАДОВОЛСТВО
За концертот на Македонската филхармонија со дела од руското творештво

Периодика: Вест Датум: 23.01.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИЗВЕДБА БЕЗ КУЛМИНАЦИЈА
СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 22.01.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНА НАЈАВА НА ЗАЕДНИШТВО
КОНЦЕРТ НА „БАЛКАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА“ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Дневник Датум: 03.12.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ
кон концертот на македонската филхармонија, марија салабашева на пијано, диригент борјан цанев

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.12.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА БЕТОВЕН И РАХМАЊИНОВ
концерти

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент леонид николаев

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДА ПИЈАНИСТКА СО БЛЕСКАВА ИДНИНА
кон концертот на ана гацева - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000