Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
РАХМАНИНОВ КАКО ШТО ЗАСЛУЖУВА
ВЕЧЕР НА РАХМАНИНОВ, МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 06.04.2009

Автор: Викторија Коларовска Гмирја Категорија: критика
КУЛМИНАТИВНО ФИНАЛЕ
кон концертот на Балканската филхармонија на „Есенските музички свечености“

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.12.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…НЕШТО НОВО
кон концертите на македонската филхармонија под диригентство на питер гилберт - дајсон, и на камерниот ансамбл „музикум академикум“

Периодика: Вечер Датум: 12.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ КОНТАКТИ
за концертите на пијанистката ања алексеева и на мф, солист динос мастројанис, диригент владимир алтшулер

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКА ИЗВЕДУВАЧКА КУЛТУРА
за гостувањето на француското дио валери емар - виолончело и паскал годар - пијано

Периодика: Вечер Датум: 24.01.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПОСЕБНО ДОЖИВУВАЊЕ
КОН КНЦЕРТОТ НА ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ ВО СВЕТА СОФИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
СОЛИДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РАХМАЊИНОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ
кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕНЗИВЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ
за концертот на македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски, солист франсоа килијан - пијано

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПЕРФЕКТНИ ИЗВЕДБИ
кон концертот на македонската филхамронија, солист фраансоа килијан, диригент тадеуш козловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1991

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ПРЕКРАСНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР
КОН НАСТАПОТ НА ЕЛЕНА ОБРАСЦОВА, МЕЦОСОПРАН ОД СССР СО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ВАЖА ЧАЧАВА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКА УМЕТНИЧКА СЕАНСА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1969