Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕФИНЕТО УМЕТНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ
кон концертот на младинскиот камерен оркестар, „охриодско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
МЛАД НО ЗРЕЛ УМЕТНИК
кон концертот на камерниот оркестар на радио клуж, романија, диригент леонардо квадрини, солист оливие тенрија, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1998

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕТЛИ ВИЗИИ
кон настапот на младинскиот камерен оркестар на МММ, „охридско лето 85“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.08.1995

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
НАСТАН ВО КАМЕРНОТО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН НАСТАПОТ НА ЗОРИЦА МИЛЕНКОВИЌ-НАХОУМ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА МИЛИЦА ШПЕРОВИЌ-РИБАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ КОМПОРМИСИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ГУДАЧКОТО ТРИО ОД ГРАЦ АВСТРИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАСКОШНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА СЛАВИЦА ПЕТРОВСКА-ГАЛИЌ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА СНЕЖАНА АНАСТАСОВА-ЧАДИКОВСКА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО СТАРО ИМЕ ВО НОВИ ДОКАЖУВАЊА?
за концертитте на камерните ансамбли на МРТ и Македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 08.02.1993

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
МАГИЧЕН ГЛАС
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ДУЊА ВЕЈЗОВИЌ МЕЦОСОПРАН ОД ЗАГРЕБ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ЃОРЃЕ СТАНЕТИ ИСТО ТАКА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1989

Автор: Б. Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛ МУЗИЧКИ СОСТАВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1987

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
КОХЕРЕНТНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРИЈАТНА СРЕДБА СО ДВАЈЦА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ОДГЛЕДАН СОВРЕМЕН КАМЕРЕН ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1975

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.04.1953