Автор: Јане Коџабашија Категорија: Осврт
НОВИНА И ОСВЕЖУВАЊЕ ПРВАТА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР-ПЕСНИТЕ СО РОДОЉУБИВА ТЕМАТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1977

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ПОБЕДНИК ИТАЛИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1964

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ПРВИ РЕВИСКИ ЗВУЦИ И СВЕТЛИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1961