Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВНУКОТ НА ДАВИД ОЈСТРАХ УМЕРЕН ВО МУЗИЦИРАЊЕТО
За концертот на рускиот виолинист Валериј Ојстрах, на „Охридско лето “

Периодика: Утрински весник Датум: 20.07.2009

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
СКАПОЦЕНИ ЗВУЧНИ БОИ
За прексиноќешниот концерт на виолончелистот Давид Герингас

Периодика: Утрински весник Датум: 25.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
И ГАЛА-КОНЦЕРТОТ ИЗНЕНАДИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ КРЕАЦИИА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ОД СВЕТСКИ РАНГ ШОН ПОВРМЕНО ГО ПРОВОЦИРАШЕ АДРЕНАЛИНОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ПИЈАНИСТОТ ДАНГ ТАИ ШОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО УСПЕШНИОТ РЕЦИТАЛ КУФОЈАНАКИС ГИ НАДМИНА ОЧЕКУВАЊАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.2005

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
МУЗИЧКА ВЕЧЕР СО НЕОБИЧЕН ШАРМ
Кон свеченото затворање на ,,Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 14.09.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РИЗНИЦА НА ЗВУЧНИ БОЕЊА
КОН ДВАТА НАСТАПА НА ВИОЛИНИСТКАТА АЈМАН МУСАХОЏИЕВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.11.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОНСЕРИСКА МУЗИЧКА ГАЛАКСИЈА
Интерфест 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЕНТИМЕНТАЛЕН ВИРТУОЗ
За концертот на виолинистот Стефан Миленковиќ

Периодика: Вест Датум: 03.10.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА СВЕЧЕНОСТ
кон свечениот концерт на македонската филхармонија по повод годишнината од постоењето на фондацијата „благовестие“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ
кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на Благоја ангеловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОСВЕЖУВАЊЕ
за концертот на сопранот надежда петровска

Периодика: Вечер Датум: 21.02.2000