Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЖЕШТЕНА ЕМОТИВНА ТЕНЗИЈА
за концертот на МФ по повод 500-годишнината од протерувањето на евреите од Шпанија и 50-годишнината од нивната депортација од Македонија

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМЕН ПОЧЕТОК-СВЕЧЕН КРАЈ?
ЗА КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПЕРО ПЕТРОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 21.09.1988

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
БОРИС ТАНАСКОВ – НОВО ИМЕ ВО МУЗИЧКАТА РЕПРОДУКЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕТО НА ЦРНЕЧКАТА ПЕВИЦА ДЕЈВИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.03.1962