Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКО МУЗИЦИРАЊЕ НА ВИОЛИНСКОТО ДУО АНА И ОЛЕГ КОНТРАДЕНКО
Кон концертот на Ана и Олеr Кондратенко, во nиiано придружба на Марија Вршкова, одржан деновиве во рамките на Охридско лето

Периодика: Вечер Датум: 28.07.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМОН ТРПЧЕСКИ ГО „ИСТРЧА“ МУЗИЧКИОТ МАРАТОН
крај на вториот дел од проектот „Концертен маратон“.

Периодика: Утрински весник Датум: 22.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ЕУФОРИЧНО РАСПОЛОЖЕНИЕ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ОД ЛИХТЕНШТАЈН
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОСВЕТЕН НА МЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЈСТОРИ ОД ИСТА ДИРИГЕНТСКА ШКОЛА
АТРАКТИВЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.04.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАД ВИРТУОЗ СО СИЛНА ЕКСПРЕСИВНОТ
РЕЏИТАЛ НА КЛИМЕНТ ТОДОРОВСКИ - ДАУТ ПАШИН АМАМ

Периодика: Дневник Датум: 10.07.2002

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРАВУРОЗНА ТЕХНИКА И ЕГЗОТИЧЕН ЗВУК НА ТИШИНАТА
за дцата концерта во салонот 19.19

Периодика: Дневник Датум: 01.03.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БЕЗ КОМПЛЕКСИ
„Охридско лето `98“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.08.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВИРТУОЗНИ КОМПОЗИЦИИ
кон концертот на сихана бадивуку на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАНДАРДНО И КОРЕКТНО
за настапот на виолинистот леонид пејсахов, член на македонската филхармонија, во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 30.10.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990