Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МЛАДЕШКИ ЖАР
НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ПРИ МБУЦ, ДИРИГЕНТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1989

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СВЕТЛИНИТЕ НА ПИЈАНОТО НА ИКУКО ЕНДО
„Охридско лето 86“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 23.07.1986

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДОСЛЕДНО И ВДАХНОВЕНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РОБУВАЊЕ НА ТЕХНИЦИЗМОТ

Периодика: Вечер Датум: 16.04.1977

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1957