Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЕЧНО ОСВЕЖУВАЊЕ СО „ТУРАНДОТ“
Мајски оперски вечери 2010 - „Турандот“ - Џакомо Пучини

Периодика: Вест Датум: 26.05.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЧУДЕН ЏЕЗ ОД ОПЕРСКИТЕ ГРЛА НА ВАСИЛИЧАРСКИОТ КОНЦЕРТ НА МОБ
гала-концерт во Македонската опера и балет

Периодика: Утрински весник Датум: 14.01.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
МУЗИЧКИ ГОВОР НА МАКЕДОНСКОТО МИНАТО
ОТВОРЕНИ ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА ВО МОБ

Периодика: Дневник Датум: 27.03.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИСКОНСКО НАСЛЕДСТВО СО ПОГЛЕД КОН СОВРЕМЕНОСТА
Со концертот „Од исконот“, почнаа „Деновите на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 27.03.2008

Автор: Трена Јорданоска Категорија: критика
АНСАМБЛОТ ПОД НИВОТО НА ЗАДАЧАТА
„Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи

Периодика: Дневник Датум: 01.06.2007

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
НЕОБИЧНА ОПЕРСКА ПРИКАЗНА
ПРЕМИЕРА НА „СВРТУВАЊЕ НА ШРАФОТ“ ВО МОБ

Периодика: Вест Датум: 23.10.2006

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
ЈА ПОЧУВСТУВАВМЕ МАГИЈАТА НА МОЦАРТОВАТА МУЗИКА
Кон премиерата на операта 'Волшебната флејта" од В.А.Моцарт

Периодика: Утрински весник Датум: 23.02.2006