Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ ДЕБИТАНТИ
за концертот на студентите од скопскиот факултет за музички уметности со македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 20.06.1991

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ОРГАНИЗАТОРСКА НЕГРИЖА ЗА НАДЕЖНИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РАСПЕАНА МЛАДОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1979

Автор: Ана Липша-Тофовиќ Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РАЗНОВИДНО И УСПЕШНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.04.1976

Автор: М. Кнежевиќ Категорија: интервју
ДОБАР ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.05.1972

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“ ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1957