Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЕСЕЛО И НЕЗАБОРАВНО
за гала концертот на отворањето на годинашниве мајски оперски вечери

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1995

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОКАЛНА СТАБИЛНОСТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА РИГОЛЕТО ОД Џ.ВЕРДИ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1990