Автор: Тина Иванова Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ДЕЛА ОД АНТОЛОГИСКА ВРЕДНОСТ
Разговор со Румен Димитриев, виолинист

Периодика: Утрински весник Датум: 24.02.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НАВРАЌАЊЕ КОН ДЕЛАТА НА ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
Охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СИМПАТИЧНА МЛАДЕШКА И ПРОФЕСИОНАЛНА СЕАНСА
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЛЕТ ВО МЕСТО
скопско лето: камерно дуо румен димитриев на виолина и евушка трпкова елезовиќ

Периодика: Утрински весник Датум: 01.07.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН COME BACK
за концертот на виолинистот румен димитриев во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 13.11.1991

Автор: Христо Петрески Категорија: критика
КВАЛИТЕТНИТЕ МУЗИЧАРИ БЕГААТ ОД СКОПЈЕ
РАЗГОВОР СО ПОВОД: РУМЕН ДИМИТРИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1989

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
СТАНДАРДНА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ИНСТРУМЕНТАЛНА ИГРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПОЧЕТОК ШТО ВЕТУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1978