Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИОЛИНИСТКАТА СОФИЈА НИКОСКА БЛЕСНА НА СЦЕНАТА ВО „СВ.СОФИЈА“
Завчера Камерниот оркестар на МММ го одржа традиционалниот концерт на „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.08.2009

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ОПЕРСКАТА МЛАДОСТ
Кон свеченото затварање, гала концертот на Македонската филхармонија, на Интерфест Битола, 2006, со настапот на млади оперски пејачи, диригент Саша Николовски-Ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ГАЛА-ОПЕРСКИ ОБИД
Кон „Гала-концертот" на Македонската опера

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ФЕСТИВАЛСКИ ПРАЗНИК
ИНТЕРФЕСТ 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНГЕЛСКИ ГЛАС ИЗВИРАШЕ ОД СВ.СОФИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ИНВА МУЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОТПРОСЕЧЕН СЕВИЛЕЦ
За ”Севилскиот бербер” на Росини на Операта на МНТ на Есенските музички свечености

Периодика: Вест Датум: 04.11.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ВРВНА КАМЕРНА ВЕЧЕР
"Унгарски виртуози" на Охридското лето 2003

Периодика: Утрински весник Датум: 19.08.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕНАМЕТЛИВО МУЗИЦИРАЊЕ СО СУПТИЛНИ И РАФИНИРАНИ ГРАДАЦИИ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „COPKOЧEBИЌ"

Периодика: Дневник Датум: 11.08.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВЕЧЕР НА СОЛИСТИЧКИ ПРАИЗВЕДБИ
За концертот на Македонска филхармонија, со солистите Александар Шило и Илја Иоф, диригент Владимир Алтшулер

Периодика: Вест Датум: 30.01.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРЕН АНСАМБЛ СО СВЕТСКА ГОЛЕМИНА
КОНЦЕРТ НА СОФИСКИ СОЛИСТ

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОНСЕРИСКА МУЗИЧКА ГАЛАКСИЈА
Интерфест 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРНИ КОМПОЗИЦИИ СО ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО“

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НЕКОНВЕНЦИОНАЛНО ТОЛКУВАЊЕ НА МУЗИКАТА НА МОЦАРТ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ГОСТИ ОД САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Периодика: Дневник Датум: 27.03.2001

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛЕН БЛЕСОК И ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на камерниот оркестар на мрт и на катја ричарели и џовани белути, на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1996