Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ФОРМИ НА ЖИВОТОТ
елеонора стојаковиќ - нора

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1995

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЖИВОТОТ Е ФАТАЛНО ПАТУВАЊЕ
ЛУ РИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.03.1992

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ПАЈАКОТ ОД МАРС
ДЕЈВИД БОУВИ ВО ЗАГРЕБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.09.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СЛАДОК Е ВКУСОТ НА СЛАВАТА
ПО КОНЦЕРТОТ НА ТИНА ТАРНЕР ВО БЕЛГРАД

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.08.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ОД ПОИНАКОВ АГОЛ
ПРВ АЛБУМ НА СКОПСКАТА ГРУПА ЛОЛА В. СТЕЈН

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
КАКО ПРОПАЃА РОКЕНРОЛОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.1990

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ФРЕНК ЗАПА ВО ВИЕНА. БЕСКРАЈНА ЕКСКУРЗИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1988

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
НА НИСКИ ГРАНКИ
ЈУГОСЛОВЕНСКИОТ РОКЕНРОЛ ВО 1987

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.01.1988