Автор: Тина Иванова Категорија: есеј
ВОЛШЕБНИК ВО ЕЛЕКТРИЧНАТА ЗЕМЈА НА РОК-ЕН-РОЛОТ
ЏИМИ ХЕНДРИКС - 30 ГОДИНИ ОД СМРТТА

Периодика: Утрински весник Датум: 18.09.2000

Автор: Александар Лович Категорија: критика
НИРВАНА ПО НИРВАНА
21.ЗВУК (11), FOO FIGHTERS

Периодика: Утрински весник Датум: 18.01.2000

Автор: Александар Лович Категорија: критика
СТРАВ ОД КОРНОФОБИЈА
корн

Периодика: Утрински весник Датум: 05.08.1999

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЕТИОПЈАНЕЦ
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.07.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЈАС СУМ ПОБЕДНИК
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЏИНОВСКА ЛИМОНАДА
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СИРОМАШТИЈАТА Е ЗДОДЕВНА
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.04.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СМРТОНОСЕН КОКТЕЛ
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
КИСЕЛИНА
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ДУПКА ВО ГЛАВАТА
њујорк, њујорк - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
НУЛА
велибор педевски специјално за лик

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.02.1997

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
СУРОВО БУДЕЊЕ
македонска рок сцена

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1996

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ВНИМАТЕЛНИ ПОТЕЗИ
МАКЕДОНСКА РОК СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1995

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ РОК ДОКУМЕНТ
ПРОЕКТИ:

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.11.1994