Автор: Лилјана Митевска Категорија: критика
РУСКИОТ ЦАРСКИ БАЛЕТ ГО ОТВОРА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
со антологискире дела „Кармен" и „Болеро" ќе се отвори годинашново „Охридско лето".

Периодика: Утрински весник Датум: 08.07.2006

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОД ПОЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ПАРЕА
за новиот пласман на Македонската Филхармонија под диригентство на Вјачеслав Блинов

Периодика: Вечер Датум: 01.02.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1987

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВОНРЕДНА ТЕХНИКА И СМИСЛА ЗА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ПРЕМНОГУ АМБИЦИОЗНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1973

Автор: М. Кнежевиќ Категорија: интервју
ДОБАР ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.05.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: Осврт
БОГАТА НЕДЕЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1970

Автор: Олга Спировска Категорија: критика
КОНДРАШИН СЕКОГАШ ОДУШЕВУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1968

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕЦИТАЛОТ НА СЕРГЕЈ ДОРЕЊСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.1963