Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЛУДАЧКИ ДОБРА ИЗВЕДБА НА ЛУТОСЛАВСКИ
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА ЅВЕЗДА НА МАКЕДОНСКОТО ПИЈАНИСТИЧКО НЕБО
Концертот на младиот Шкељзен Бафтијари

Периодика: Утрински весник Датум: 15.05.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НОВО ДЕЛО НА МАНЧЕВ И ВРВЕН ПИЈАНИТИЧКИ АРТИЗАМ НА МАРЧЕЛА
Во рамките на 29-то издание на ,Денови на македонската музика 2005“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СЕНЗИБИЛИТЕТ НА ЗРЕЛИ УМЕТНИЦИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.2004

Автор: Томислав Ивановски Категорија: критика
ПРЕКРАСЕН НАСТАП НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Во Лондонскиот "Ројал Алберт Хол"

Периодика: Утрински весник Датум: 29.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЅВЕЗДЕНИ МИГОВИ НА ВИОЛОНЧЕЛОТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.07.2004

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ БЕЗ ПОДДРШКА ОД ОРКЕСТАРОТ
концерт на македонската филхармонија - солист калина мрмевска

Периодика: Дневник Датум: 19.01.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТКА СО СОВРШЕНА ТЕХНИЧКА И ВОСХИТУВАЧКА МЕМОРИЈА
ИНТЕРФЕСТ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА
КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Периодика: Дневник Датум: 17.09.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВИОЛОНЧЕЛИСТ СО УНИКАТЕН МУЗИЧКИ ЈАЗИК
Кон концертот на виолончелистот Александар Кагановски, во пијано придружба на Надежда Пожарицкаја - Пејсахова во Салонот 19,19

Периодика: Вест Датум: 05.03.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ИЗВЕДБА СО КАРАКТЕР
За концертот на Македонската филхармонија, диригент Леонид Николаев, солист Андреј Диев

Периодика: Вест Датум: 23.01.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДА ПИЈАНИСТКА СО БЛЕСКАВА ИДНИНА
кон концертот на ана гацева - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО, СУПТИЛНО ДО НИЈАНСИ
за концертот на марија стрезова и александар штаркман

Периодика: Вечер Датум: 06.10.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗАВИДНА ИЗВЕДУВАЧКА ТЕХНИКА
кон концертот на симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1996