Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЈСТОРСКА ИЗВЕДБА, ВИРТУОЗНИ ЃАВОЛШТИНИ
Кон концертот на дуото Кирил Рибарски,

Периодика: Утрински весник Датум: 10.10.2007

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ НА КЛАРИНЕТИСТОТ СТОЈАН ДИМОВ
"Охридско лето" 2003

Периодика: Утрински весник Датум: 28.08.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
НЕКОНВЕНЦИОНАЛЕН ВИРТУОЗ
За солистичкиот концерт на Стојан Димов во Салонот 19,19 во Скопје

Периодика: Вест Датум: 17.05.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
„ЖИВОТ“ ВО СЕКОЈ ТОН
кон концертот на стојан димов

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.06.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ТРИУМФАЛНО СО БРАВУРОЗНИ КОМПОЗИЦИИ
кон концертот на стојан димов на кларинет, рита трпчева на пијано и лејла урманова на харфа

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕ СМЕЕ ДА СЕ ЗАБОРАВИ
за концертот на кларинетисто стојан димов во салонот 19.19 и на концертите на музичка младина со студенти на фму

Периодика: Вечер Датум: 09.04.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЛЕСКАВИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ
кон концертот на стојан димов „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ УБАВИ СРЕДБИ
за диригентското „деби“ на ле фи фи од скопје, како и за концертот на дувачкиот квинтет на минхенската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 13.04.1994