Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
НЕСЛАВЕН КРАЈ НА СЕЗОНАТА

Периодика: Вест Датум: 08.01.2002

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ВИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНИЈА
Кон концертите на ансамблот „руски басови“ и хорот „Свети Климент Охридски“ - охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РУСКИОТ ПАГАНИНИ ГИ ПОНЕСЕ СЛУШАТЕЛИТЕ
КОНЦЕРТ НА МАКСИМ ФЕДОТОВ И ГАЛИНА ПЕТРОВА

Периодика: Дневник Датум: 20.08.2001

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ТРИУМФ НА ГУДАЧКИОТ ОРКЕСТАР И НА РУСКИОТ ПАГАНИНИ
Титулата рускиот Паганини за некого може да претставува товар, но не и за сјајниот виолинист Максим Федотов

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.08.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВРАЌАЊЕ КОН ВРЕДНОСТИТЕ
за вокалниот солистички концерт на славица петровска во 19.19

Периодика: Вечер Датум: 04.02.1992