Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И ОДЛИЧНА КОРЕСПОНДЕНЦИЈА НА АНСАМБЛОТ
ОПЕРСКИ УВЕРТИРИ НА РЕПЕРТОАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 21.03.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РОДЕНДЕНСКА ЧЕСТИТКА И ДИПЛОМАТСКА НОТА
за концертите на филхармонијата и на дуото шасар-захариева

Периодика: Дневник Датум: 09.02.2000

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
ХОМОГЕНА ОРКЕСТАРСКА ЦЕЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОСТВАРУВАЊА И ОТСТАПУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ЈУГОСЛОВЕНСКА ПРАИЗВЕДБА ПО ОСУМНАЕСЕТ ГОДИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.05.1980

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ „НЕРВ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.03.1976

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
УБАВО КОНЦЕРТНО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1973