Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СУБЛИМИРАН ЗВУК
кон свечениот концерт на симфонискиот оркестар на фму

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1999

Автор: Т. Бабамова Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ КАКО РАЗГОВОР СО ПУБЛИКАТА
гостувања - ливие прунару - виолина и лорена тоцу - пијано, „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕНО, СИГУРНО, КРЕАТИВНО
за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист фредерик пеласи - виолина

Периодика: Вечер Датум: 27.12.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОДЛИЧЕН МЛАД ВИОЛИНИСТ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ГАЈ БРАУНШТАЈН ВИОЛИНА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1994

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВИСОК ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА ДИМЧЕВКСИ И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКА ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
МАГИЧЕН ГЛАС
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ДУЊА ВЕЈЗОВИЌ МЕЦОСОПРАН ОД ЗАГРЕБ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ЃОРЃЕ СТАНЕТИ ИСТО ТАКА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА УМЕТНИЧКА ИГРА
НАСТАП НА СОВЕТСКИТЕ МУЗИЧАРИ АЛЕКСАНДАР РУДИН И ВЛАДИМИР СКАНАВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1988

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НА ВИСОКО РАМНИШТЕ
КОН КОНЦЕРТОТ НА КСЕНИЈА ЈАНКОВИЌ-ВИОЛОНЧЕЛО ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА НАДА КЕЦМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1986

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СОДРЖАЈНО И ВПЕЧАТЛИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА СЕ ОСИПУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.02.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
БАРИТОН СО ВОНРЕДНИ ГЛАСОВНИ МОЖНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.01.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОШНЕ СЕРИОЗНО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1969