Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА ДУРЛОВСКИ ГИ ЗАСЕНИ СИТЕ НА ОПЕРСКАТА ПРЕТСТАВА НА РИГОЛЕТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА НОВИ СТАНДАРДИ ВО УМЕТНОСТА
КОНЦЕРТ НА ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА И БОРИС ТРАЈАНОВ

Периодика: Дневник Датум: 13.03.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВИСТИНСКИТЕ ВРЕДНОСТИ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ НА СЛАВИЦА ПЕГРОВСКА ГАЛИЌ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 12.03.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РУСКИОТ ПАГАНИНИ ГИ ПОНЕСЕ СЛУШАТЕЛИТЕ
КОНЦЕРТ НА МАКСИМ ФЕДОТОВ И ГАЛИНА ПЕТРОВА

Периодика: Дневник Датум: 20.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКАТА ПУБЛИКА ДОСЛЕДНА НА ТРАДИЦИЈАТА
„РИГОЛЕТО“ И „РЕКВИЕМ“ НА МОВ

Периодика: Дневник Датум: 23.05.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВОГОДИШНА МУЗИЧКА ЕЛКА
за традиционалниот новогодишен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 06.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРА СОЛИСТИЧКА ТРОЈКА
за гостувањето на никола митиќ, арсени арсов и сања керкез

Периодика: Вечер Датум: 23.11.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА ЗАДАЧА
кон изведбата на операта „риголето“ со пола скалера, џорџо лорми и арсени арсов, диригент јануш пшибилски

Периодика: Вечер Датум: 25.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПАТИНЕСТ „РИГОЛЕТО“
за изведбата на вердиевиот „риголето“ под диригентство на Фимцо Муратовски со гости од италија, ссср, бугарија

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1991

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОКАЛНА СТАБИЛНОСТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА РИГОЛЕТО ОД Џ.ВЕРДИ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1990

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ХЕТЕРОГЕНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 23.05.1985