Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИОЛИНИСТКАТА СОФИЈА НИКОСКА БЛЕСНА НА СЦЕНАТА ВО „СВ.СОФИЈА“
Завчера Камерниот оркестар на МММ го одржа традиционалниот концерт на „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.08.2009

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
КОНЦЕРТНИ ДЕФИЛЕА НА МИНУС 15
За концертите на Софиските солисти со солистот Стојан Димов и за пијано концертот на Надежда Пожарицкаја -Пејсахова

Периодика: Вест Датум: 28.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРЕН АНСАМБЛ СО СВЕТСКА ГОЛЕМИНА
КОНЦЕРТ НА СОФИСКИ СОЛИСТ

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2001

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
МУЗИЧКА СЕАНСА
по настапот на камерниот оркестар на радио клуж од ромаанија на годинашниов „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОТВРДЕНО РЕНОМЕ
настап на камерниот оркестар на македонската филхармонија на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1997

Автор: Марија Цветковиќ Категорија: критика
ВИСОКО УМЕТНИЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1984

Автор: Н.Н. Категорија: критика
УБАВ ГЕСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1984

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН МУЗИЧКИ ГОВОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА СО ГУДАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1981

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТИГАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1977

Автор: Димитрие Бужаровски Категорија: критика
ЗБОГАТУВАЊЕ И НЕГУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГРИЖА ЗА ДОМАШНИОТ УМЕТНИК

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1973