Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕКВИЕМОТ НА ВЕРДИ СО КРЕАТИВНА ВИЗИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.02.2005

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО ЕХО НА БАЛКАНСКАТА СОРАБОТКА
МОЦАРТОВИОТ „РЕКВИЕМ“ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.12.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МОЦАРТ И САЛИЕРИ ЗАЕДНО
Концерт на Македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 14.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКАТА ПУБЛИКА ДОСЛЕДНА НА ТРАДИЦИЈАТА
„РИГОЛЕТО“ И „РЕКВИЕМ“ НА МОВ

Периодика: Дневник Датум: 23.05.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ
велигденски концерт на македонската филхармонија, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„РЕКВИЕМОТ“ … МЕДИУМСКИ СОБИР
за изведбата на моцартовиот „реквием“ со македонскатаа филхармонија и хорот на мтв

Периодика: Вечер Датум: 06.12.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНИ НАСТАПИ НА ДОМАШНИ ОРКЕСТРИ
кон концертите на македонскагта филхармонија (со моцартовиот реквием) и на камерниот оркестар на македонската радио телевизија (со солистот куфојанакис) на Охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1991

Автор: Васка Наумовска-Томовска Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.07.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕСУДЕН ФАКТОР – ВРЕМЕТО
ЗА ИЗВЕДБАТА НА ВЕРДИЕВИОТ РЕКВИЕМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1986

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НАСТАНИ ЗА МУЗИЧКИТЕ ГУРМАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗНИ МУЗИЧКИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Вечер Датум: 10.07.1979

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: интервју
САКАМ ДА СОЗДАДАМ СВОЈ ИЗРАЗ

Периодика: Вечер Датум: 06.11.1975