Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.2008

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ПИЈАНИСТИЧКАТА МЛАДОСТ
Кон концертот на победниците на пијано натпреварот Интерфест 2005-Битола, со Македонската филхармонија, диригент, Антон Нанут

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ ВО СОПСТВЕНА ЗВУЧНА ГАЛАКСИЈА
Кон концертот на Акилес Дел Вињ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ИЗВЕДБА СО ВРВНО МАЈСТОРСТВО
концерт на францускиот гудачки квартет „лудвиг'

Периодика: Дневник Датум: 09.05.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МАЏАР ГО ЗЕМА ЗДИВОТ
Кон рециталот на пијанистот Александар Маџар во Скопје

Периодика: Вест Датум: 02.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ШОКАНТНИОТ ПИЈАНИЗАМ КУНЦ ГО ЗАПИРАШЕ ЗДИВОТ НА ПУБЛИКАТА
ИНТЕРФЕСТ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
МАГИЧНАТА СИМФОНИЈА НА ПИЈАНИСТИЧКИОТ ДУЕТ
двајца виртуози на пијано - Аглика Генова и Љубен Димитров

Периодика: Утрински весник Датум: 20.08.2003

Автор: Валериј Стефановски Категорија: критика
НАСТАН ЗА ПАМЕТЕЊЕ
Интерфест-Битола-2002

Периодика: Утрински весник Датум: 26.10.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
КОНТРАСНИ ИМПРЕСИИ ОД МУЗИЧКИТЕ ПОДИУМИ
За концертот на Македонската филхармонија со обоистот Валтер и за пијано рециталот на Никола Паскалов)

Периодика: Вест Датум: 27.02.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВО РИТАМ СО СВЕТСКАТА СОВРЕМЕНА МУЗИКА
КОНЦЕРТ НА АНСАМБЛОТ „АЛЕА“

Периодика: Дневник Датум: 27.02.2002

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БАЛЕТСКОТО УЧИЛИШТЕ Е СУШТИНСКА АЛКА ЗА ИДНИТЕ БАЛЕТСКИ УМЕТНИЦИ
Со укинувањето на МБУЦ "Илија Николоовски Луј" се нарушува иднинатат на балетската уметност

Периодика: Утрински весник Датум: 08.01.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ЗРЕЛИ МАЈСТОРСКИ ИЗВЕДБИ НА МЛАДИТЕ РЕПРОДУКТИВНИ УМЕТНИЦИ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 27.04.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕПОВТОРЛИВА УМЕТНИЧКА ВЕЧЕР
кон концертот на антон бараховски - виолина, „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999