Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ФЕНОМЕНАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КЛАРИНЕТИСТКАТА ШАРОН КАМ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДОСТА КАКО КОМПЛИМЕНТ И ПРИВИЛЕГИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЈЕТА СТАРОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА
КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Периодика: Дневник Датум: 17.09.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАЧУВАЊЕТО ПО ВИСОКА СКАЛА НА ВРЕДНОСТИТЕ
сонатна вецер на камерното дуо кировски

Периодика: Дневник Датум: 21.04.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧЕКОР ПОВЕЌЕ КОН ВРВОТ
за симфонискиот концерт на македонската филхармонија под диригентство на иван маринов, солист никола паскалов

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНО ЗРЕЕЊЕ
НАСТАП НА ВИОЛИНИСТОТ МИХАЈЛО КУФОЈАНАКИС

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.12.1988

Автор: Б.Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВО И КВАЛИТЕТНО
КОН КОНЦЕРТИТЕ НА МЛАДИНСКИОТ МЕШАН ХОР ЈОСИФ МАРИНКОВИЌ ОД ЗРЕЊАНИН, НА МАЃУНАРОДНАТА МАЈСТОРСКА ШКОЛА ЗА ПИЈАНО И НА ВИОЛИНИСТОТ ЗОРАН ДИМИТРОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНА ОБОЕНОСТ
КОНЦЕРТ НА ЗОРАН ДИМИТРОВСКИ, ВИОЛИНА, ВЕСНА ПЕТРУШЕВСКА-ЈАКИМОВСКА, ПИЈАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1987

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
НАГОРНА ЛИНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.02.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕОБМИСЛЕН ПОТЕГ

Периодика: Вечер Датум: 25.07.1979