Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНСПИРИРАНИ И ВОЗБУДЛИВИ СРЕДБИ СО НОВАТА ПУБЛИКА
По концертите на Македонската филхармонија во Белград и во Нови Сад

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПРЕТСТАВЕНО НАЈДОБРОТО ВО МАКЕДОНИЈА
на отворањето на деновите на македонската музика

Периодика: Дневник Датум: 01.04.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЗВУЧНОСТ БЕЗ КОМПАКТНОСТ НА ОРКЕСТАРОТ
ОБЕДИНЕТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР - ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Дневник Датум: 09.04.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ РЕПРЕЗЕНТИ НА УБАВИОТ ИЗРАЗ
ЧЕТИРИЕСЕТ _години МУЗИЧКА МЛАДИНА НА МАКЕДОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 20.02.2003

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДИЈАЛОГ НА ТРУБА И ПИЈАНО
кон рециталот на жан франсоа мишел на труба и филип мораро на пијано, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1998

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на благоја ангеловски на труба

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1998

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ГЕРШВИН ВО СКОПЈЕ
кон концертот на македонската филхармонија поеветен на стогодишнината од раѓањето на гершвин

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.01.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на оскар данон со солистите наум груберт и валери стефановски

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АВТОРСКА СОНАТНА ВЕЧЕР

Периодика: Вечер Датум: 07.04.1987

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ГЕРШВИНОВА СИМФОНИСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.07.1981

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ГЕРШВИНОВА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.02.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРИЈАТНА ВОЗБУДА: ПРИСУСТВО НА МНОГУБРОЈНА ПУБЛИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.02.1966

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ЗАБАВНО, СОВРЕМЕНО, ИНТЕРЕСНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1965