Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛНА ИЗВЕДУВАЧКА КОНДИЦИЈА
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.04.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ПРОГРАМАТА КАКО МАГНЕТ
македонските филхармоничари во акција

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 31.10.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ПРЕМИЕРНИ ИЗВЕДБИ
нови дела со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.04.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЛИРСКИ НЕЖНО И ДРАМСКИ НЕСКРОТЛИВО
КОН КОНЦЕРТОТ НА АЛЕКСАНДАР ГИНДИН, ОХРИДСКО ЛЕТО 2011

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.07.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ТРИ ПРЕМИЕРНИ ИЗВЕДБИ
филхармонијата во офанзива

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 20.01.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РЕТКО УМЕТНИЧКО ЗАДОВОЛСТВО
Борис Березовски

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 20.08.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАРАТОНСКИ КОНЦЕРТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ
виртуозна изведба и пет биса

Периодика: Утрински весник Датум: 26.04.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ЕСТЕТСКО УЖИВАЊЕ

Периодика: Дневник Датум: 26.04.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВЕЛИГДЕНСКИ КОНЦЕРТ СО ЕПСКИ ДИМЕНЗИИ
Симон Трпчески

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.04.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТРПЧЕСКИ НАПРАВИ ВИСТИНСКИ ПРАЗНИК ВО ШТИП
Симон Трпчески брилираше на сцената.

Периодика: Утрински весник Датум: 13.02.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МЕЃУ ВОЗЛЕТИ И ПАДОВИ
кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 31.01.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИМОН МАГИСТРИРА СО ДЕСЕТКА
По концертот на пијанистот од нашата улица

Периодика: Време Датум: 11.11.2004