Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ВО БЛЕДА ИЗВЕДБА
Кон изведбата на „Кавалерија Рустикана“ и „Мадам Батерфлај“

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
МАГЛИВ ПРИКАЗ НА ЗЛОТО
Кон операта „Свртување на шрафот“ од Бенџамин Бритн

Периодика: Утрински весник Датум: 26.10.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ГАЛА-ОПЕРСКИ ОБИД
Кон „Гала-концертот" на Македонската опера

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ЅВЕЗДИ БЕЗ СЈАЈ
Кон концертот на Борис Трајанов и ѕвездите што доаѓаат

Периодика: Утрински весник Датум: 14.08.2006