Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА ГО ДОПРЕ ЅВЕЗДЕНОТО ОПЕРСКО НЕБО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.2006

Автор: Утрински весник Категорија: критика
СО ГОЛЕМИТЕ УМЕТНИЦИ СОРАБОТКАТА Е ПОЕДНОСТАВНА
Радмила Бакочевиќ, - интернационална оперска пејачка

Периодика: Утрински весник Датум: 06.03.2006

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МОЌТА НА МУЗИКАТА И ВИЗУЕЛНОТО НАПРАВИЈА СОЛИДНО ДЕЛО
-МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ -ТУРАНДОТ -ЏАКОМО ПУЧИНИ

Периодика: Дневник Датум: 15.05.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МУЗИКАТА ПРЕТОЧЕНА ВО ВИСТИНСКАТА, ЧОВЕЧКА СТРАСТ
Кон отворањето на 30. Мајски оперски веЧери со "Турандот" од Џакомо Пучини

Периодика: Утрински весник Датум: 14.05.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
АМБИЦИОЗЕН И УСПЕШЕН ТУРАНДОТ
Триесеттите Мајски оперски вечери

Периодика: Вест Датум: 14.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИТЕ БОИ НА ОРИЕНТОТ
ЗА ИЗВЕДБАТА НА „ТУРАНДОТ“ НА ОТВОРАЊЕТО НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДАЛИ ТАКОВ ПОЧЕТОК?
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 21.05.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ ОСОБЕНО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ
за претставите: „Тоска“ од Пучини и „Травијата“ од Верди

Периодика: Вечер Датум: 17.05.1993

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
АТРАКТИВНО И ПРИЈАТНО
КОН ПРАЗНИЧНИОТ ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ВО МНТ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСПРЕТЕН ВОЛЕЈ … ПРЕКУ ПРЕЧКА!
за празничниот гала оперски концерт, диригент Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЦЕНСКИ ШОУ
ЗА НАБУКО ОД Ѓ. ВЕРДИ НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АТРАКТИВНИ НУМЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ
СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1988

Автор: С.Пановска Категорија: критика
БЛЕДА НОРМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.05.1986