Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
СПЕКТАКЛ КАКОВ ШТО ДО СЕГА НЕ СМЕ ВИДЕЛЕ
„есмералда“ - македонска опера и балет

Периодика: Дневник Датум: 20.04.2005

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998