Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНГЕЛСКИ ГЛАС ИЗВИРАШЕ ОД СВ.СОФИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ИНВА МУЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.2004

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
РАЗЛИЧЕН КВАЛИТЕТ НА ПИЈАНИСТИЧКИ ИЗВЕДБИ
За пијано рециталите на Елена Атанасовска и Калина Мрмевска во Музејот на град Скопје

Периодика: Вест Датум: 26.03.2002

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН НАСТАП НА МЛАДАТА ПИЈАНИСТКА
Кон концертот на Маријана Јованчева, пијано, во Салонот 19.19

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.2001

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЛЕСКАВИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ
кон концертот на стојан димов „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ КОНВОЈ ТРГНА …
за концертите на зорица миленковиќ - нахоум флејта и на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 26.10.1994

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
НАСТАН ВО КАМЕРНОТО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН НАСТАПОТ НА ЗОРИЦА МИЛЕНКОВИЌ-НАХОУМ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА МИЛИЦА ШПЕРОВИЌ-РИБАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1994

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ТОНСКА УБАВИНА
НАСТАП НА ОБОИСТКАТА ГОРДАНА ЈОСИФОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1989

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ РАМПАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1983

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ИСКРЕНО И НЕПОСРЕДНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.09.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОЗИТИВНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Вечер Датум: 10.06.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ГЕРШВИН – ТИПИЧЕН ЗА КОНЦЕРТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.04.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НА ПРОСЕЧНО ФЕСТИВАЛСКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА ПОПУЛАРНАТА ХОРСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1979