Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАЦИИ СО АМЕРИКАНСКИ НАГЛАСОК
концерт на македонската филхармонија со гости од сад

Периодика: Дневник Датум: 29.03.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ
по музичката драма „петрарка“ и концертите на камерниот оркестар и меѓународниот младински хор на музичка младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ ДОПИРИ. СКОПСКО ЛЕТО 96
за концертните настапи на каќа николиќ (србија) и огњан влев (бугарија)

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1996

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛЕН БЛЕСОК И ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на камерниот оркестар на мрт и на катја ричарели и џовани белути, на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРСКИ ТРЕПЕТИ НА СИМФОНИЧАРИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со солистот никола китановски, диригент мирослав хомен

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДЕВАЛВИРАНИ ВРЕДНОСТИ
за концертниот настап на светлана котленко, првенка на софиската опера

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕЈАЧКА СРЕДБА ПРЕД ЗАЛЕЗ?

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РАСПЕАНА МЛАДОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1979

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МЛАДОСТ И НОВИНИ НА КОНЦЕРТНИТЕ ПОДИУМИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РИСТО АВРАМОВСКИ: „ПСИХОФОНИЈА“.

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.1972