Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на џулијан рахлин - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УНИКАТНА ФОРМА НА ИЗРАЗОТ
македонска филхармонија: годишен концерт со студентите на фму

Периодика: Утрински весник Датум: 06.07.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ОТКРОВЕНИЕ
кон концертот на петер шулмајстер „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СТАМЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
кон концертот на симон трпчески на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН
по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ГОЛЕМ ПИЈАНИСТ И УМЕТНИК
кон концертот на николај лугански

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.08.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЧУВСТВО НА УМЕШНОСТ
рецитал на љубиша кировски на виолина и маја шутевска кировска на пијано и калина мрмевска на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАТИВНА КОНДИЦИЈА
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИХАИЛ ХОМИЦЕЈ, ВИОЛОНЧЕЛО, ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ
за солистичкиот рецитал на ганка самоиловска - цветанова, пијано придружба весна петрушевска јакимовска

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1994