Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА
КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Периодика: Дневник Датум: 17.09.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА СВЕЧЕНОСТ
кон свечениот концерт на македонската филхармонија по повод годишнината од постоењето на фондацијата „благовестие“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МЛАДОСТА ВО СВЕТА СОФИЈА
охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 16.07.1999

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
УБАВ И СОЧЕН ТОН
по настапот на ксенија јанковиќ во „света софија“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МЕДИТЕРАНСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ЗОРАН ЈАНЧИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1988

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
СОЛИДНИ ПРЕТСТАВУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН НАСТАП СО ОРГУЛИ НА ДОКУЗОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.11.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДОСЛЕДНО И ВДАХНОВЕНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ИНСТРУМЕНТАЛНА ИГРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРЕТЕЖНО СО МЛАДИ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕАМБИЦИОЗЕН ПОТФАТ

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1978

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВКУСНО И БЕСПРЕКОРНО

Периодика: Вечер Датум: 11.08.1977