Автор: Мирјана Миљовска Категорија: критика
КОЈ И ШТО ЗА СОВРЕМЕНАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1961

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
ЛОШ КОНЦЕРТ–ДОБРА ПОУКА

Периодика: Разгледи Датум: 08.04.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.1956