Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБАВИНА ИЛИ МЕЛАНХОЛИЈА
КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛЕСКАВА ВИОЛИНСКА ИГРА
за концертот на македонската филхармонија, диригент александар лековски, солист дејан богдановиќ

Периодика: Вечер Датум: 23.04.1991

Автор: Тодор Скаловски Категорија: критика
ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО САЛЦБУРГ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1950