Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ПРЕТСТАВАТА-МЕЃНИК НА МАКЕДОНСКАТА ТАНЦОВА ИСТОРИЈА
„дневник стравински“ - кореограф рисима рисимкин

Периодика: Дневник Датум: 22.03.2004

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН НАСТАН ШТО ГИ ВОЗБУДИ СИТЕ СЕТИЛА
„дневник стравински“ - игор стравински - режија рисима рисимкин

Периодика: Дневник Датум: 17.03.2004

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
В МИГ ПРЕКИНАТО СИВИЛО. МОРИС БЕЖАР И БАЛЕТОТ НА XX СТОЛЕТИЕ.

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1971

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПОД ЗНАК НА РТФ И ТОМА ПРОШЕВ

Периодика: Вечер Датум: 15.05.1967