Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БАЛЕТ ЗА КРАЈ НА ЧЕШКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО СО ЕУ
Кон балетите „Прегратка“ и „Les Bras de Mer“

Периодика: Утрински весник Датум: 02.07.2009

Автор: Емилија Џипунов Категорија: критика
КОРЕОГРАФСКА АРХИТЕКТУРА
Кон балетските претстави „Дива љубов" „Помеѓу овде и сега" во продукција на МОБ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.06.2006

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
СПЕКТАКЛ КАКОВ ШТО ДО СЕГА НЕ СМЕ ВИДЕЛЕ
„есмералда“ - македонска опера и балет

Периодика: Дневник Датум: 20.04.2005