Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
БРИЛАЈНТНА ИЗВЕДБА НА ПИЈАНИСТКАТА ОСЕТИНСКАЈА
Македонска филхармонија - циклус „Големите мајстори“ - Сергеј Рахмањинов: диригент Едуард Амбарцумјан (Русија), пијано Полина Осетинскаја (Русија)

Периодика: Вест Датум: 08.04.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
РАХМАНИНОВ КАКО ШТО ЗАСЛУЖУВА
ВЕЧЕР НА РАХМАНИНОВ, МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 06.04.2009